BEEQUEEN LIVE AT THE LUX THEATRE, NIJMEGEN 18 MAY 2011

So it has been finally confirmed; Beequeen are to play Nijmegen’s Lux theatre on Wednesday May 18, 2011.  The event is titled “Lux in Wonderland” and also features live performance by Use of Ashes and Legendary Pink Dots. The fact that the performance is in an actual theatre gives us the opportunity to work a bit more with scene setting and lights. I have copied the PR text for the event here. Unfortunately for some, it is in Dutch but no doubt you get the idea.

Lux 18 mei 2011 LUX IN WONDERLAND – BIJZONDERE MUZIEK OP EEN BIJZONDERE WIJZE

Optredens van Beequeen, Use Of Ashes, Legendary Pink Dots

Muziek en het theater. Een zo logische, maar toch bijzondere combinatie. Zeker op 18 mei als Lux een avond vol avontuurlijke muziek presenteert. Maar liefst drie unieke groepen die allemaal hun roots in het Nijmeegse hebben, buiten platgetreden paden durven te treden en in staat zijn om hun muziek te vertalen naar het theater.

Beequeen brengt de hun typerende surrealistische dream pop met onder andere nummers van hun nieuwe, dit jaar uit te komen, CD Port Out Starboard Home. Het optreden vind plaats in een speciaal voor deze avond uniek vormgegeven setting. Use Of Ashes is live altijd een unieke belevenis. Optredens van de band zijn zeldzaam en worden vaak speciaal toegespitst op de gelegenheid. De sfeer die het Nijmeegse drietal weet te creëren, ligt op de spannende grens van breekbaar en geladen. Legendary Pink Dots (van oorsprong een Engelse band, maar woonachtig in Nijmegen) zijn al actief sinds 1980, altijd zichzelf vernieuwend en altijd verrassend. Voor het optreden in Lux creëerden zij een unieke “spoken-word” performance, waarbij het verhaal wordt ondersteund door klanklandschappen.

Het belooft een bijzondere avond te worden in Lux. Een unieke combinatie van groepen die bijzondere muziek maken, nooit eerder samenspeelden en nog nooit zo gefocust waren op het theater. Al deze ingrediënten maken Lux in Wonderland tot een eenmalige gebeurtenis, waar je bij moet zijn!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s